Teplota (°C) ovlivňuje procesy prebiehajúce vo vode, presun a koncentráciu kyslíka.

Optimálna teplota pitia TATRANSKEJ MINERÁLKY zo sklenenej fľaše je 12-18 °C Každý iný stupeň teploty, má už potom vplyv na jej chuť. Výnimkou je však jej pitie priamo z prameňa (6,2 °C) v St. Smokovci, kedy nie je voda s obsah prírodného oxidu uhličitého a minerálov uzatvorená v chladnom obale – vo fľaši. Takto studená voda pôsobí prírodzene osviežujúco a blahodarne.

Pitie vody teplejšej, ako 18 °C už nie je tak príjemne osvěžujúce. Naopak, pri konzumácií veľmi studenej vody človek stráca “kontakt s jej chuťou” a niekomu môže zpôsobovať aj zdravotné problémy. Voda umiestnená v brendových chladiacich zariadeniach reštaurácie (červená, modrá..), je často tak podchladená (2 – 6 °C), že na priamu konzumáciu je nevhodná.

Pokiaľ to bude možné, tak vám odporúčame, aby ste si v kaviarni alebo reštaurácií objednávali radšej nechladenú TATRANSKÚ MINERÁLKU. Takto sa môžte s chuťou a plným dúškom napiť, osviežiť a vychutnať si jej lahodnú chuť. Spoľahlivo si ňou uhasíte smäd.