V Poprade bude variť najmladšia „michelinka“

Julia Kompová sa stala v roku 2016 najmladšou šéfkuchárkou v Nemecku, ktorá dostala hviezdičku od Michelina, keď mala iba dvadsaťsedem rokov. Opakovane ju obhájila v reštaurácii zámku Schloss Loersfeld. Začiatkom minulého roka sa vydala na gurmánskú cestu okolo sveta. Medzi 25 krajinami, ktoré navštívi, je aj Slovensko.

Projekt LadyChef manželov Sisákovcov v Poprade – Spisšskej Sobote pokračuje ďalším „dielom“.  Najmladšia šéfkuchárka ocenená Michelinovou hviezdou v dejinách nemeckej gastronómie sa predstaví technicky veľmi náročným a prepracovaným menu. Nebudú chýbať exotické chute. Odrážajú minuloročnú gurmánsku cestu okolo sveta. Julia Kompová navštívila i ochutnala 25 krajín.Desaťchuťové menu štyroch rúk o ďalšie štyri chute doplní hostiteľka projektu LadyChef Zuzana Sisáková, šéfkuchárka popradskej reštaurácie Víno&Tapas.

J. Kompová prezentovala svoju kuchyňu na viacerých zastávkach. Tvrdí, že spoznala i zbierala nové chute. Aj v Poprade budú medzi prezentovanými jedlami. O exotických i atraktívnych chutiach veľa prezrádzajú názvy jednotlivých chodov: Brazília, Čína, India, Irán, Japonsko a Maroko.

Šéfkuchárka si plánuje otvoriť tento rok vlastnú reštauráciu a nemecká gastronomická scéna to považuje za jednu z piatich najočakávanejších gastronomických udalostí roku 2020 v Nemecku. Malo by sa tak stať koncom roku v Kolíne a podnik sa má volať Sahila by Julia Komp.

 

 

Zdroj: restauracie.etrend.sk